Hamarosan elindítjuk katekumen találkozóinkat kétheti rendszerességgel, melyre szeretettel várjuk azon felnőttek jelentkezését, akik szeretnék felvenni valamely hiányzó szentséget (keresztség, első áldozás, bérmálás).

Közösen haladunk ezen az úton Jézus jelenlétében, sok beszélgetéssel, elmélkedéssel. Találkozóinkon mélyítjük istenkapcsolatunkat, építjük közösségünket. Aki szeretne részt venni a katekumenátuson (vagy ismer olyan személyt, aki szívesen csatlakozna), jelentkezését leadhatja a 70/418-5389-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.
Jelentkezési határidő: 2022. október 05.

Béndek Balázs

Közösségünk hírei
Május 19. Pünkösdvasárnap
 
Május 22. Szerda
A Maroshegyi templomban a 18 órakor kezdődő szentmisében köszöntjük Szent Ritát és végezzük el a rózsaszentelés szertartását. Szeretettel várjuk a Kedves Testvéreket.

Május 23. Csütörtök
  • A Szent Mónika közösség találkozik a közösségi teremben 16:30-tól, melyre várják a kedves csatlakozni kívánókat!
Május 25. Szombat
  • Karitász csoportunk 9-12 óra között a plébánia közösségi termében tartja a tavaszi ruhavásárunkat, ahol nagyon kedvezményes áron kínálunk jó minőségű ruhaneműket. Várjuk a Testvéreket a vásárra. Reméljük mindenki meg lesz elégedve a kínálattal.
 

 

Egyházmegye hírei
Május 19. Pünkösdvasárnap
  • Pünkösd ünnepén a Szent István király székesegyházban 10:30-kor, Spányi Antal megyés püspök mutat be szentmisét, amelyben kiszolgáltatja a bérmálás szentségét.

Május 20. Pünkösdhétfő

  • A Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja emléknapján Spányi Antal megyés püspök imádságra hívja az egyházmegye papságát, a szerzeteseket, a fiatalokat, a családokat, a Prohászka Imaszövetség tagjait és minden Katolikus Rádiós hallgatót Bodajkra, a Mindenkor Segítő Szűz Mária Kegyhelyére. Az ünnepélyes szentmisét 10:00 órától Spányi Antal megyés püspök mutatja be. 13 órakor keresztutat járunk a felújított Kálvárián. 14 órakor közös szentségimádást tartunk a kegytemplomban, és a találkozó zárásaként elimádkozzuk a Loretói litániát.

Május 21. Kedd

  • Ismerkedés a Szent Imre Iskolában. Információ, jelentkezés az iskolatitkárnál a 30/146-8990 telefonszámon lehet.

Május 23. Csütörtök

  • A móri Szent Erzsébet Általános Iskola épületének legújabb fejlesztéseit áldja meg Spányi Antal megyés püspök. Az ünnepség a Szent Kereszt templomban 8 órakor püspöki szentmisével kezdődik.

Május 26. Vasárnap

  • A bicskei Szentháromság Plébániatemplom jubileumi búcsúja. A plébánia 300 éves fennállását és a Szentháromság templom 250 éves jubileumát püspöki szentmisével ünneplik Bicskén, 11 órakor.
  • Szentháromság vasárnapon, 11 órakor szentmise keretében lesz egyházmegyénk hagyományos Máriaremetei zarándoklata. Az egyházmegye 97. alkalommal tartja meg zarándoklatát a majdnem kétszáz éves múltú kegyhelyen. A szentmisét Ugrits Tamás pasztorális helynök celebrálja.
  • Hősök vasárnapján 15 órakor a Szent István király – székesegyházban, Spányi Antal megyés püspök az első és a második világháborúban elesett katonákért mutat be szentmisét.
 ____________________________
Prohászka Porta
2024. május 11-én (szombat) körsétát tettünk, átgyalogoltunk Révfülöpről Kővágóörsre és vissza. Képes beszámolónk itt tekinthető meg...
 
 _________________________
Karitász

Karitász csoportunk kedvezményes ruha vásárt szervez május 25-én a közösségi teremben 9-12 óra között.
A héten még örömmel fogadjuk a tavaszi és nyári ruhaneműket, melyeket a karitász iroda nyitvatartási idejében tudunk átvenni: szerda 15-17-ig, illetve csütörtökön 9-11-ig. Köszönjük szépen a felajánlásokat.

Bernáth Károlyné
kar.csop.vez

  ____________________________

Templom és urnasírok látogatási rendje

2024. május 17. – 2024. november 3.

 Péntek 9-17 óráig
 Szombat  9-17 óráig,
 Vasárnap 9-17 óráig


Csoportok számára előzetes telefonos bejelentkezés alapján (munkanapokon: 06-30/322-82-27).

 ____________________________

Prohászka Baba-Mama Kör
 
A Prohászka Baba-Mama Kör összejövetelei minden hónap második keddjén 09:30-tól 11:00-ig.
 
_________________________
Prohászka Baráti Kör
A Prohászka Baráti Kör tagjai minden hónap 3. csütörtökén - a kápolnában együtt imádkoznak és adnak hálát Prohászkáért és papjainkért.
Az ezt követő szentmise felajánlásaként pedig ugyancsak kifejezhetjük hálaadásunkat Prohászkáért.
 
A Prohászka Baráti Kör keretei között 2024. február 8-án (csütörtök) látogatást tettünk a zalaegerszegi Mindszentyneumban. A képes beszámoló itt olvasható...
 
_________________________
Prohászka Imaszövetség
 
A Prohászka Imaszövetség együttimádkozása - 2024. január 25-én volt. Az imaszövetség hírlevele és beszámolója itt olvasható...
 
_________________________
Prohászka Porta
 
2024. március 23-án (szombat) körsétát tettünk Bándon a Szentgáli Tiszafás TT-ben. Képes beszámoló itt ...
 
_________________________

Prohászka Női kör

Szeretettel hirdetjük, hogy folytatódik Női körünk a Prohászka Plébánián! A találkozók minden hónap első péntekjén kerülnek megrendezésre a közösségi teremben, melyre 17:30-tól, várjuk a 25-45 éves korosztályba tartozó közösségünk hölgy tagjait!
Az első alkalom után mondhatom, hogy Mindannyinknak nagyon jó kikapcsolódást jelentett a találkozás!
Célunk továbbra is, egy meghallgató, támogató, biztonságos tér megteremtése, ahol nőként, nőkkel női dolgokról beszélgetünk Isten jelenlétében.

Szeretettel várunk Benneteket!
Bővebb információ: Béndek-Rácz Juditnál, 70/418-5389 számon,
vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
_________________________
Prohászka Imaszövetség
 
A Prohászka Imaszövetség együttimádkozása - 2023. november 30-án volt. Az imaszövetség hírlevele és beszámolója itt olvasható...
 
_________________________

Templom és urnasírok

Szombatonként 13-15 óra között tart nyitva a templom, valamint a hétköznapi liturgiák előtt 17:15-18:00 óráig látogathatók az urnasírok.

 
_________________________

Jegyes-találkozók

Szeretettel hirdetjük, hogy a Jegyespárok találkozója minden év tavaszán kerül megtartásra. Kérünk Benneteket, hogy úgy számoljatok ezzel, hogy egy teljes hétvégét átölelő találkozásról lesz szó. Részletek a tervezéshez a Gyakorlati tudnivalók között.
A találkozó 2024-ben május 17-18-19. hétvégén lesz.
 
_________________________

Katekumenatus

Azok a felnőttek, akik szeretnének a szentségek vételére felkészülni (keresztség, elsőáldozás, bérmálás), a krisztusi úton elindulni, ezt a katekumen csoportokban tehetik meg.Közösségünkben nagyjából 3 évente indul új katekumen csoport, az aktuális találkozóink jelenleg is tartanak.
Részletek a Közösségeink / Katekumenatus oldalon.

_________________________

Vasárnapi könyörgések

Hirdetjük, hogy, aki a szentmisék alatti könyörgéseket szeretne felolvasni, a misék előtt tud rá jelentkezni - (legkésőbb 8:55-kor) a kápolnában. Ezen kívül a Facebook oldalon, az Újjáépítés csoportban a létrehozott eseménynél szintén lehetséges a jelentkezés.
Várunk Benneteket szeretettel, ha ezen keresztül szeretne valaki kapcsolódni a közösséghez!
 
_________________________
Urnatemetői szabályzat

2023.14.10-től változott a szabályzat, s dokumentum innen letölthető.

________________________

Egyházi hozzájárulás

Tájékoztató olvasható az egyházi hozzájárulásról aktualizált oldalunkon...