Hamarosan elindítjuk katekumen találkozóinkat kétheti rendszerességgel, melyre szeretettel várjuk azon felnőttek jelentkezését, akik szeretnék felvenni valamely hiányzó szentséget (keresztség, első áldozás, bérmálás).

Közösen haladunk ezen az úton Jézus jelenlétében, sok beszélgetéssel, elmélkedéssel. Találkozóinkon mélyítjük istenkapcsolatunkat, építjük közösségünket. Aki szeretne részt venni a katekumenátuson (vagy ismer olyan személyt, aki szívesen csatlakozna), jelentkezését leadhatja a 70/418-5389-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.
Jelentkezési határidő: 2022. október 05.

Béndek Balázs

Február 5. Évközi 5. vasárnap
  • A szentmise elején az általatok hozott gyertyát megszenteli az atya, a szentmise végén pedig Szent Balázs napjához kapcsolódva áldásban részesíti a híveket a 9:00 órai szentmise keretében.
Február 7. Kedd
  • Karitász találkozik a közösségi teremben 16:15-től.
Február 9. Csütörtök
  • Felnőtt katekézisre várjuk a híveket 18:30-tól a közösségi teremben.
Február 11. Szombat
  • Betegek világnapja - Délelőtt 10 órakor, Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával a Székesegyházban, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét. A betegek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.
Február 12. Évközi 6. vasárnap
 
_________________________

Prohászka baba-mama kör

A Prohászka baba-mama kör szeretettel várja régi és új tagjait minden hónap első kedd délelőttjén a közösségi teremben! 9:30-11:00 óra között várjuk a 0-3 éves kor közötti gyermekeket és anyukáikat egy kötetlen beszélgetésre, játékra, közösen eltöltött időre! A következő alkalom február 7.

_________________________

Prohászka Porta

Képes beszámoló a Prohászka porta 2023. évi első hétköznapi kirándulásáról - január 17-én kedden, melyen sétát tettünk Dinnyéstől Agárdig.

2023. január 21-én (szombaton) egy 8 km-es sétát tettünk, Zamárditól délre, a Somogyi-dombság keleti részének Balatonig lenyúló lankáin. A képes beszámoló megtekinthető: itt.

_________________________

Prohászka Imaszövetség

Beszámolóink között elérhető a Prohászka Imaszövetség januári hírlevele, benne a 2023. január 26-án az esti szentmisét követő elmélkedésen elhangzott „puncta”-k...