Kisvonatos kirándulás 2018

 

A Baba-Mama Kör folytatódik!

BabyGIF

Ha éppen otthon vagy a még óvodás kor alatti gyermekeddel, és szeretnél egy kicsit kimozdulni, kötetlenül beszélgetni a hozzád hasonló cipőben lévő édesanyákkal, és szeretnéd, hogy a babádnak igazi közösségi élményben legyen része, akkor szeretettel várunk a baba-mama körbe!

Prohászka Kör 2014 12 18

Templomunkban van eltemetve a lánglelkű Prohászka Ottokár püspökatya. Sírján a felirat: MAGYARORSZÁG APOSTOLA ÉS TANÍTÓJA. Ki volt ez az ember, aki a XIX-XX. század fordulóján felrázta az embereket, akinek temetésén több tízezren vettek részt?

Mit csinálunk, mi cserkészek? A tizenéves fiatalok testi-lelki adottságait figyelembe véve, 6-8 fős csoportokban, az őrsökben végezzük a lendületes, játszva és cselekedve tanító munkát.

A Prohászka Imaszövetséget Spányi Antal székesfehérvári püspök alapította 2007. augusztus hónapban. A Szövetség tagjainak feladata a hivatások ébresztése, hogy értővé és hallóvá segítsük alakítani a fiatalok szívét és lelkét, hogy befogadhassák az Úr szavát, és a hívó szóra nagyvonalúan, követve a bibliai példákat, igennel feleljenek.

kiránduláson

Csoportunk 2013-ban indult. Létszáma 12-16 fő között mozog. Összejöveteleinken Dobos László által, a pécsi Jézus Szíve plébánia felnőtt hittanosai részére összeállított anyagot használjuk vezérfonalként.

Templomunkhoz eredetileg tartozott egy baloldali épületszárny, mely kulturális célokat szolgált. Ebben az épületrészben kezdte meg működését 1937 – ben a Glória Mozgókép Színház. Sajnos a háború teljes mértékben megsemmisítette az épületszárnyat, a romok teljes lebontása 1950-ben megkezdődött és nem lett újjáépítve.

Szeretettel várjuk a 18-35 év közötti egyetemistákat, fiatal felnőtteket közös imádságra, beszélgetésre!  Kettő hetente vannak a találkozók, 19:00 órától csendes imádsággal kezdünk a kápolnában, majd 19:30-tól a közösségi teremben folytatódik az együttlét. Egy hely, ahol találkozhatunk, meg tudjuk beszélni azokat a kérdéseket, amik bennünket érintenek.

Bővebb információt kaphattok Orosz Júliától az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Hosszú álmodozás és rövid tervezgetés után 2023. márciusban megnyitottuk a Prohászka Műhelyt. Minden hónapban egy alkalommal, a hónap utolsó péntek délutánján 4 órakor találkozunk a közösségi teremben, ahol az éppen közelgő ünnephez, az évszakhoz, vagy az éppen a fejünkből kipattanó ötlethez kapcsolódó kisebb-nagyobb ajándék-, vagy dísztárgyakat, kézműves kincseket készítünk.

prohaszka muhyel gyertyak

Szeretettel hívunk minden közösségünkbe járó kisiskolás korú gyermeket (felső osztályokba járókat szintén) újonnan induló gyermekcsoportjainkba!

gyerekkozossegek

Ebben az évben folyamatosan lehet becsatlakozni a csoportokba!

prohaszka noi kor

 

Gyere, csatlakozz egy támogató, elfogadó közösséghez!

Az alkalmakon célunk egy támogató közeg megteremtése, ahol tudunk beszélgetni a 25-45 év közötti nőket foglalkoztató témákról. Lehet ez párkapcsolati, gyerekekkel kapcsolatos téma, de hivatásunk elfogadása, munkába visszatérés megélése is.

Karitász csoportunk elsősorban a Vasútvidéki Plébánia területén élő idős, alacsony nyugdíjasoknak és a nehezebb élethelyzetben élő gyermekes családoknak igyekszik segítséget nyújtani.

Van egy imánk. Az a vágy fogalmazódik meg benne, hogy otthonná tudjuk alakítani közösségünket. Otthonná, amit az elfogadás, a befogadás, a segítés és az öröm jellemez. Sokat gondolkodtunk azon, hogy hogyan lehetne az „otthon érzést” még jobban erősíteni. Arra jutottunk, hogy ki kell nyitni egy ajtót, hogy beljebb lehessen lépni. Kell egy tér, ahol a vasárnapi összemosolygásokon és néhány szón túl, találkozhatunk, beszélgethetünk egymással. Megálmodtuk a Prohászka Portát.

Azok a felnőttek, akik szeretnének a szentségek vételére felkészülni (keresztség, elsőáldozás, bérmálás), a krisztusi úton elindulni, ezt a katekumen csoportokban tehetik meg.

Közösségünkben nagyjából 3 évente indul új katekumen csoport, az aktuális találkozóink jelenleg is tartanak. Egy-egy ilyen katekumenátus közel 2 évig tart, kétheti rendszerességgel, nyáron szünettel.

Minden hónap első vasárnapján a szentmise után rózsafüzér titokcserét tartunk a kápolnában.


Tóth Péter

Nagyon nyitott és összetartó közösség vagyunk. Nem csak ministráláskor jövünk össze, hanem szoktunk különböző programokat szervezni. Ilyenek például a csapatépítő összejöveteleink, tavaly voltunk a budapesti Aqua parkban, idén moziba, nyaranta pedig hittan táborba.

Közösségünk nevét Szent Ágoston édesanyjáról, Szent Mónikáról kapta, aki Istenben bízva sokat imádkozott fia megtéréséért, és tiszta életéért.

Szent Monika logo1

1992 óta Magyarországon Róna Gábor atya közvetítésével Spanyolországból került a kalocsai édesanyákhoz a közösségben örömeiket és fájdalmaikat Isten elé hozó összefogás. Napi imádság megfogalmazása mind egy-egy ilyen szavakba öntött érzés és könyörgés, amit mennyei Atyánkhoz és Jézushoz tárunk.