Karitász csoportunk elsősorban a Vasútvidéki Plébánia területén élő idős, alacsony nyugdíjasoknak és a nehezebb élethelyzetben élő gyermekes családoknak igyekszik segítséget nyújtani.

Nagyobb ünnepek előtt élelmiszercsomagokkal, tanévkezdés előtt és tanév vége után a nyaralást segítve igyekszünk támogatást adni az azt kérő rászoruló családjainknak. Hajléktalan embertársaink közül is többel kapcsolatban vagyunk, segítjük őket lehetőségeinkhez mérten.Vannak közöttünk, akik rendszeresen látogatnak beteg, vagy egyedül élő idős embereket. Ha tudomásunkra jut, hogy a közösségből valaki idős kórházba kerül, őt is meglátogatjuk. 

Évente többször szervezünk Börzét, ahol ruhaneműket, könyveket és egyéb tárgyakat – amiket a közösség tagjai ajánlanak fel – kínáljuk fel, így kevés adományért jó minőségű ruhákhoz, cipőkhöz, háztartási eszközökhöz juthatnak a családok.

Közösségi programokat szervezünk, mint például az Irodalmi Teaházat, ahol Szabó Imréné Mária néni érdekfeszítő előadásában hallgathatunk főleg nemzetünk nagyjairól. Költőkről, írókról, történelmi személyiségekről tea és sütemény fogyasztása mellett.

Működtetünk egy kis irodát, mely hetente két alkalommal van nyitva szerdánként 16-18-ig, csütörtöki napokon 9-11-ig. Ide be lehet térni beszélgetni, adományokat, felajánlásokat tenni, vagy kéréssel fordulni felénk.

Minden hónapban tartunk egy gyűlést, ahol visszatekintünk az elmúlt hónapra, s megbeszéljük a következő időszak teendőit. Gyűléseink minden hónap első hétfőjén, 17 órakor vannak (Amennyiben ez ünnepnap, úgy a rákövetkező hétfőn. Az esetleges változásokat a Hirdetésekben is közöljük.).

Szeretettel várjuk a csatlakozni vágyókat!

 

Bernáth Károlyné
csoport vezető